Instagram добавиха редица нови функционалности в популярното приложение през последните месеци. Потребителите много скоро ще могат да използват още едно интересно подобрение в профилите си, а именно видео разговори.

Разработчиците на Instagram вече тестват подобен инструмент в Direct Message секцията, който все още се намира в бета версия. Данните са на блога WABetaInfo, който има солидна репутация в разкриването на предстоящи функции на приложението, предаде TechRadar, цитирани от Digital.

За да стартирате видео разговор е необходимо събеседника ви да е отворил чат прозореца и да приеме изпратената от вас покана. В горната част на Direct Message страницата ще бъде добавена икона, от която да управлявате и настройвате видео разговора.

Мобилното приложение вече предлага опция за стрийминг на живо и разполага с всички ресурси, за да интегрира видео обаждания. По този начин Instagram ще ни накарат да прекарваме още повече време в профилите си.

Включването на такива подобрения ще превърнат Instagram в още по-атрактивна комуникационна платформа за собствениците на смартфони. Oпцията за видео разговори е гаранция. че ще отделяме повече време за общуване в Instagram, отколкото да скролваме между другото съдържание в профилите ни. Вече се провеждат тестове с тази функционалност и вероятно до няколко седмици ще е налична за потребителите. Със сигурност това ще направи Instagram още по-популярно приложение.