Последната бета версия на навигационното приложение Google Maps се е сдобила с интересна функция, която би била от полза на увеличаващия се брой собственици на електрически и хибридни автомобили. Според информация на 9to5Google, технологичната компания изпробва нов вид указания, специално разработени за движещите се с електрически автомобили или такива на ток и бензин.

Към момента няма особено много детайли около функционалността на новите опции, но в настройките на приложението са се появили опции за избор между бензинов, дизелов, електрически или хибриден източник на задвижване. По този начин собствениците ще имат възможност да изберат правилните настройки за своя автомобил, за да спестят гориво или енергия.

Вероятно новите указания ще помогнат на хибридните и електрическите автомобили да заобикалят магистрали и скоростни отсечки, докато при двигателите с вътрешно горене това ще е предпочитаната опция. Все още няма информация за това кога ще видим функцията в пълната и функционалност, но очакваме това да се случи съвсем скоро.