Преди около три месеца Google пусна експерименталната функционалност Search Generative Experience (SGE). През изминалото от тогава време към нея бяха добавени някои новости, включително видео към част от генеративните прегледи. Сега обаче тази функционалност се сдобива и с възможност за по-лесна обработка на сложно съдържание.

Така през изминалата седмица Google пусна ранен експеримент в Search Labs, който е обозначен като SGE при браузинг. Функционалността е налична в приложението Google на Android и iOS, като ще достигне и до настолната версия на Chrome.

Тази опция ще резюмира статии в списък с ключови точки генерирани чрез изкуствен интелект. Така потребителите могат да се запознаят по-лесно с основните насоки от материала. Ще има и линкове, които са свързани със секции в статията.

Друга опция, „Explore on page“, ще показва въпросите, на които отговаря материалът с опция за бърз достъп до повече информация. Целта е да се тестват възможностите на генеративните ИИ решения за преглед на информация онлайн. Добавката ще работи само на част от сайтовете, които са достъпни свободно за всички.

Google разкри още две подобрения към SGE, показване на определения за някои научни, икономически, исторически и други термини при преминаване с курсора над тях, както и опция за по-лесен дебъг на кодове.