Брандън Далали е собственик на автомобил Tesla и фен на технологичните начинания на Илон Мъск. Благодарение на стартъп компанията VivoKey, Далали е по-близо до мечтаното от него бъдеще. След бърза процедура ключът на електромобила е имплантиран в тялото му.

Далали е част от "бета тестери" на специален NFC VivoKey имплант, наречен Apex chip. Това е малък микрочип, който се поставя в дланта на ръката. С негова помощ автомобилът се отключва безконтактно.

"Компанията, която създаде това, буквално има собствен онлайн магазин, от който може безжично да инсталирате приложения в тялото си. С чипа аз не само отварям и управлявам колата си, но и скоро ще мога да плащам безконтактно", споделя Далали пред Teslarati. 

Чипирането толкова харесало на американеца, че той е поставил втори имплант в лявата си ръка. На него се съхранява карта за ваксинация, медицинско досие и лични документи. С втория чип Далали отваря и входната врата на дома си.

"Цялата идея беше, че ключът от къщата ще е в лявата ми ръка, а ключът за колата - в дясната", споделя Далали.

За процедурата по имплантиране и самия чип американецът платил общо 400 долара. По думите му около "чипирането" има голям негативизъм, който е подхранван от конспиративни теории.

"Този чип не може да те следи никъде, за разлика от смартфона, който е постоянно с вас", коментира Дилали. Той споделя, че получил редица негативни коментари в социалните мрежи. В доста от тях бил обвинен за поклонник на Антихриста.

"Не съм тук, за да се кланям на Сатаната. Просто не искам да се притеснявам, че ще забравя ключовете си", коментира Далали.