Електронното издание WeeklyWorldNews.com написа, че на 15 март Марк Зукърбърг ще затваря Фейсбук. Причината за тази стряскаща новина е, че поддържането на известния сайт станало твърде стресиращо. "FaceBook излезе извън контрол", казва Зукърбърг на пресконференция, "и стресът на управлението на това дружество ми съсипа живота. Трябва да се сложи край на лудостта!"
Да, наистина трябва да се сложи край на лудостта - но не точно тази, която визира Зукърбърг, най-малкото защото тези думи уж бяха казани в далечната... 2011 година. Да, няма грешка - преди цели 7 години. И оттогава досега въпросната новина не спира да стряска мало и голямо. Да се чудиш как хората четат новините - дори не си правят труда да погледнат датата. Наближи ли март, и въпросната "новина" тутакси изскача отнякъде. Днес на 1 април, Денят на лъжата, “новината” отново започна да изскача в социалните мрежи. 

Така че - молим ви, не се стряскайте от подобни заглавия! Те не само са стари, но и неверни! Въпреки това ще ви припомним едни думи - пак приписани на Зукърбърг, според които той казва: "Аз лично не мисля, че е голяма работа"(спирането на Фейсбук - б.р.). "И за да бъда честен, мисля че е за добро. Да не сте във Facebook, а да сте навън и да сте истински приятели. Това ще е най-добре!"

Така че - ако има нещо, с което сме съгласни във всичките писания за спирането на Фейсбук, които се появяват тези дни в нета, ето това е то. Фейсбук си е Фейсбук, но истинските контакти, както и истинският живот са нещо съвсем друго...