Главната страница на Facebook в рамките на предстоящо обновление ще бъде разделена на две части - Feeds и Home. В първата ще бъдат постовете от ваши приятели и хора, за които сте се абонирали, а втората - препоръчително съдържание, предложено от алгоритмите на платформата.

Това съобщи на личната си страница в социалната мрежа самият Марк Закърбърг. Във Feeds по хронологичен ред ще се появяват публикации на приятелите на потребителя и страниците, групите и събитията, за които се е абонирал.

Втората лента ще работи по аналогия на главната страница на китайската социална мрежа TikTok. Тя ще предлага персонализирано съдържание, препоръчано от алгоритмите на Facebook на основата на интересите на потребителя, в това число постове от непознати.

Home ще бъде основна в приложението. Потребителят ще вижда именно нея, когато стартира услугата. Интерфейсът на социалната мрежа ще се промени както в приложенията, работещи с iOS, така и на Android.

Основните ленти на потребителя в цял свят ще се обновяват в рамките на седмицата, информира изданието Engadget. За десктоп версията обновлението ще бъде факт до няколко седмици, пише profit.bg