Руската компания Aurus най-после обяви цените, на които ще продава представителния седан Senat във версията му S600. Тя ще се появи на пазара в две модификации - стандартна и бронирана, съобщава Automedia.bg.

Колата стана известна като новата лимузина на руския президент Владимир Путин, като замени досегашния Mercedes Pullman, който возеше държавния глава.

Стандартният вариант на Senat ще струва 10 млн. руски рубли (133 000 евро), ще има и брониран вариант.

От компанията уточняват, че това са приблизителни цени, като окончателният вариант ще стане ясен след автосалона в Женева в началото на март, където автомобилът ще бъде изложен пред публика.

За сравнение, лимузината Mercedes-Benz S600 L се предлага за 12,9 млн. рубли (171 800 евро), като трябва да се отбележи, че тя е оборудвана с V12 двигател, развиващ мощност от 530 к.с.

При Senat задвижването е хибридно, като в системата влизат 4,4-литров V8 двигател и електромотор със съвкупна мощност от 600 к.с.

Ще се предлага и по-луксозни версия на руската лимузина - Senat L700, но тя ще бъде само в брониран вариант. Съответно нейното ниво на оборудване ще е по-високо, като същото се отнася и за крайна цена.