Дисплеите са едни от най-важните хардуерни компоненти на смартфоните, които обаче могат да се повредят, колкото повече ги използваме. Вероятно ви се случвало да виждате пикселирани изображения или изгаряне на някои от диодите на смартфоните.

Ако притежавате от дълго време дадено устройства можетe да станете свидетели на възникването на постоянна сянка и така нареченото "прегаряне" на определена част от екрана. Това е проблем, който е доста по-разпространен, отколкото предполагате.  

Смартфоните с OLED дисплеи е най-вероятно да страдат от подобен недостатък, но и LCD панелите не са напълно защитени. Mожете лесно овладеете ситуацията и да възстановите нормалната работа на своето устройство.

Най-бързият и лесен начин е да изтеглите приложение от Google Play, което да калибрира дисплея на оптималните му показатели. Добро решение е софтуера Screen Burn-in Tool, който е безплатен и ще отстрани проблема, предава MakeUseOf, цитирани от digital.

 

Програмата е базирана на елемeнтарния принцип да възпроизвежда специална последователност от цветове, докато не "възстанови" изгорелите пиксели. Вероятно не знаете, но това е първоначалната функция на компютърните скрийн сейвъри, а именно да възпроизвежда едно динамично изображение, когато екрана не се използва, за да гарантира, че една и съща част на дисплея остава непрекъснато осветена.