Марката „Ford” е известна с автомобилната си продукция, но американците се стремят да внедрят собствените си технологии и в други предмети, които използваме ежедневно. Например са събрали конвейерна лента и система за следене на обекти и са ги сложили в... легло. Системата може да позволи на двойките да не си пречат по време на сън и да се наспиват.

В предложеното от гиганта легло са вградени датчици за движение, следящи положението на всеки от спящите. В момента, в който някой от тях пресече своята половина от матрака, системата ще го прихване. Моментално след това се включва лентата, която върти леглото и връща „нарушеителя“ на законната му половина. Системата работи автоматично и плавлно, тоест така че да не събуди никого.

Едва ли това легло ще се появи в магазините. Който би искал да спи на конвейерна лента? Това е по- скоро нагледна демонстрация на технологиите, които се изпозлват в автомобилите. Същата система за следене на обекти се използва с цел автомобилът да не излиза от лентата, в която се движи и да засича препядствия.

Превод и редакция: Trafficnews.bg