Акциите на Apple получиха рядко понижение в сряда, поради опасения за забавяне на продажбите в САЩ и ограничителни промоции на iPhone, пише Fox.

Анализаторите на KeyBanc Capital Markets намалиха акциите до теглото на сектора, което сигнализира за представяне в съответствие с индустрията, от наднормено тегло. По-голямата част от анализаторите на Уолстрийт оценяват акциите като покупка, според Thomson One.

„Виждаме, че акциите се търгуват с богати коефициенти и очакваме тенденциите на ключови пазари като САЩ да останат меки, което оказва натиск върху Int'l за растеж“, казаха анализатори. 

„Консенсусът очаква всеки един международен сегмент да покаже ускоряващ се годишен растеж през фискалната 2024 г. спрямо фискалната 2023 г., въпреки че се борим да разберем защо това ще бъде така.“, посочват анализаторите.

KeyBanc базира прогнозите си на скромна слабост в продажбите, нивата на надграждане, движещи се към най-ниските нива за всички времена, забавяща се среда за абонаментно плащане и промоции на iPhone, претеглени към планове с по-високи цени от оператори в САЩ.

Акциите на Apple са спечелили над 33% тази година, вариращи между 124 и 198 долара, според KeyBanc. За сравнение, технологичният индекс Nasdaq Composite е спечелил 26%.

Приблизително 37% от приходите на Apple се генерират в САЩ, което е най-големият географски сегмент на компанията, но банковите анализатори смятат, че САЩ ще преживеят своя четвърти пореден спад на годишна база през фискалното четвърто тримесечие на 2023 г. с потенциал за пренасяне в първото тримесечие на 2024 г.

Понижаването идва само седмици след като главният изпълнителен директор Тим Кук представи новите iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max, които се появиха в ключови магазини, включително местоположението на Пето авеню в Ню Йорк.

Акциите на Apple достигнаха исторически връх през юли и оттогава се понижиха с повече от 12% на фона на по-широка разпродажба на технологии.