Таксиметровите шофьори вече не са необходими, този извод можем да си направим след поредната иновация от "Тесла". Компанията пуска на пазара "Роботакси", в което напрактика няма шофьор. Моделът ще излезе на пазара в САЩ през следващата година.

Мъск продължава традицията да прави гръмки съобщения, които впечатляват мнозина инвеститори, но тези проекти често не се осъществяват в декларираните срокове. пише Ройтерс.

"Вероятно до две години ще произвеждаме кола без волан или педали", предрече бизнесменът. Същевременно той призна, че понякога просрочва амбициозните си обещания.

В сърцевината на последното му обещания е и нов микрочип за самоуправление на превозни средства, за който той разказа по време на презентацията. По думите му произведеният от "Самсунг електроникс" в Тексас микрочип ще бъде инсталиран във всички коли на "Тесла" и вероятно ще даде на компанията голяма преднина пред конкурентите и ще бъде знак за огромните й инвестиции в автономното шофиране. Илън Мъск каза, че разходите за новия микрочип са големи, но те ще се изплатят.

Презентацията онлайн бе направена два дни преди от "Тесла" да обяви спад с една четвърт на доставките на седана "Модел 3", който е опит на корпорацията да стане водещ производител на автомобили, отбеляза Ройтерс.