Както и се очакваше, компанията Sharp представи неотдавна своя нов смартфон Aquos S2. Презентацията се състоя на събитие в Пекин. Компанията представи конкуренти на все още неизлезлите на пазара iPhone 8 и Essential Phone. Sharp Aquos S2 – това е смартфон с много тънки рамки около 5.5-инчов дисплей. В горната му част може да се открие лек процеп за предната камера.

Телефонът на Анди Рубин - Essential Phone, изглежда точно по същия начин. Благодарение на огромното количество слухове, няма съмнения, че iPhone 8 ще има сходна визия. Единственото, което силно отличава Aquos S2 - това е клавишът Home с вграден скенер за пръстови отпечатъци. Той е разположен под дисплея в долната част на лицевия панел на устройството.

Задната част на Aquos S2 силно наподобява визията, която ни създават неофициални изображения на новия iPhone. На задния панел вертикално е разположена двойна камера и светкавица. Освен логотип, друго там няма.

Aquos S2 работи с процесор Qualcomm Snapdragon 630 с 4 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет. Това е по-достъпната версия. Тя ще бъде на пазара още на 14 август срещу 372 долара. Съществува и втора версия на смартфона, този път с процесор Snapdragon 660 с 6 GB оперативна памет и 128 GB вградена памет. Тази версия ще струва 520 долара.