Редом с новите Galaxy Note 10 и Note 10+ смартфони, снощи Samsung представи и новия си лаптоп Galaxy Book S - интересен хибрид между преносим компютър и смартфон.

Лаптопът е с красив алуминиев корпус, тежащ малко под килограм, и 13.3-инчов тъч екран, който можем да манипулираме чрез докосване по най-различни начини.

Когато отворим лаптопа, виждаме голям тракпад, стилна клавиатура с подсветка, подбни на тези при MacBook Pro и Air на Apple, и, разбира се, Windows 10.

Това, което малко ни изненадва, е, че Galaxy Book S разполага само с един USB-C порт, който се ползва за зареждане и свързване с периферни устройства.

Една от най-силните страни на лаптопа е батерията му, която би трябвало да издържи на до 23 часа работа, обещават от Samsung.

"Под капака" на Book S има 64-битов, 8-ядрен Snapdragon 8cx процесор с 2.84GHz. Графичният процесор е Adreno 680 Extreme и може да поддържа до два външни монитора с 4К резолюция.

Лаптопът разполага с 8GB LPDDR4X RAM, което не е много, но е напълно достатъчно за лаптоп от този клас - все пак не очакваме, че ще го ползваме за тежки игри и програми.

По думите на Samsung, процесорът на Book S e с 40% по-бърз от този на Book 2, а графичният чип предлага 80% повече мощност.

Book S печели от LTE модем, което означава, че можем да имаме бърз интернет почти навсякъде.

По отношение на вградената памет можем да избираме между варианти с 256GB и 512GB, но има и слот за microSD до 1TB.

Лаптопът ще наличен в златен и сребърен цвят, когато се появи през септември, а цената на базовия модел ще е 999 долара.

lifestyle.bg