В опитите си да надскочат конкурентите някои производители стигат до крайни стъпки. Те снабдяват моделите си с функции, които на пръв поглед са странни или поне необичайни.

Представяме ви няколко смартфона, които са недооценени за времето си, пише Profit.bg.

Oppo N1

Този смартфон бе представен през 2013 г. На пръв поглед се отличаваше само с въртеливия механизъм на основната камера, която му придаваше роля на предна камера.

В него има нещо по-интересно. Сензорен панел O-Touch, разположен на задната част на устройството.

С него потребителят може да управлява отделните функции на смартфона, без да докосва екрана. Например да прелиства снимки, да пуска камерата, да настройва фокуса и т.н.

Changhong H2

Това е китайска разработка, която бе представена на изложението CES 2017. Отличава се от другите продукти на пазара по молекулярния скенер, който разпознава химическия състав на практически всеки предмет, дори това да е храна, течност или лекарство.

Alcatel Idol 4S

Основен коз на този смартфон е реверсирваната конструкция. Това означава, че може да използвате телефона, да говорите по него, например, дори той да е разположен наобратно.

За целта производителят го е снабдил с колонки под и над екрана. 

LG G Flex

Помните ли този извит смартфон от LG? По-скоро да, отколкото не. Не всички знаят, че разполага с необичайна конструкция, но и още нещо.

Благодарение на уникалния си съставен материал, той притежава способността да се самовъзстановява. С други думи, дребни цепнатини и драскотини „зарастват“ от само себе си.

YotaPhone

Концепцията на телефона с два екрана действително е уникална и иновационна. В допълнение към основния дисплей, производителят реши да снабди устройството с още един екран, изпълнен по технологията електронно мастило.

С негова помощ телефонът може да се използва дълго време с едно зареждане. Екранът не уморява очите и не изчезва при употреба в слънчево време.