Японската компания Fujifilm представи нов модел камера за нуждите на сигурността, която позволява отдалечено наблюдение на обекти и може да види регистрационния номер на кола от разстояние 1 километър.

Моделът SX800 има обектив с променливо фокусно разстояние (20-800 мм) и 40x оптично увеличение, съобщи Thee Verge, предаде technews.bg. Допълнителен 1,25x цифров зум позволява увеличаване на максималното фокусно разстояние до 1000 мм.

Съдейки по демонстрационното видео, новата камера на Fujifilm наистина е способна да вижда далечни обекти в детайли. Качеството на изображението се постига чрез система за оптична стабилизация, бърз автофокус и технологии за подобряване на изображението при мъгла.

Освен това камерата може да снима на тъмно, защото поддържа максимално ниво на чувствителност (ISO) от 819,200 единици.

Според разработчика, SX800 има потенциал за широко приложение. Например, камерата може да се инсталира за наблюдение на границата, на летища, пътища и на редица други места, където е необходима повишена сигурност.

По-високата цена на камерата (точната цена все още не е обявена), в сравнение с моделите на други производители, може да се компенсира с по-малкия брой камери, необходими за наблюдение на определена област. SX800 излиза на пазара от 26 юли.