Трима египтяни са проектирали и изобретили превозно средство, което може да се движи по вода и което вече се предлага за продажба. Екипът се надява да доразвие своя дизайн, за да позволи на същото превозно средство да работи и на сушата.

Докато туристите обикновено се наслаждават на красиви пясъчни плажове и чисти води по северното крайбрежие на Египет, са настроени за допълнителна атракция тази година с пускането на първото местно произведено превозно средство, наподобяващо кола, което може да се движи по вода.

Създадено от трима приятели, превозното средство се състои главно от местно произведени материали, освен двигателя, който идва от Япония.

До момента те са произвели 12 автомобила и са получили много поръчки при представянето на модела.

"След продуцирането на първото видео за превозното средство получих доста поръчки. Първото място, на което пуснах превозното средство, беше курорта Marsa Matrouh и след това и в Северното крайбрежие, за да се разшири и ако Бог даде, ще се разширим до Червено море и извън Египет", каза Карим Амин, един от изобретателите и дизайнерите, предава Нова тв.

Всяко превозно средство отнема три седмици за производство и е на цена между 300 000 египетски лири (19 181 долара) до 700 000 египетски лири (44 757 долара).

Амин и приятелите му планират да доразвият автомобила, като представят нови модели и го приспособят да работи на сушата. Те, също така имат за цел да изнасят за чужди пазари.

"Имаме различни модели, които са тотално различни от този, който ще бъде част от нашето развитие. Също така започнахме да работим върху това, да направим това превозно средство използваемо върху сушата, така че идеята да е пълна, ако Бог желае", споделя той