Истанбулската полиция получи необичайно попълнение към автопарка си. 23 скъпи премиум автомобила, сред които суперавтомобили и луксозни кросоувъри, са предадени на служителите на реда, пише Glasnews.bg

 

Видео на автомобилите публикува в социалната мрежа X министърът на вътрешните работи на Турция Али Ерликая.

Най-скъпата и бърза кола е суперавтомобилът Ferrari 458 Italia с 4,5-литров V8 с мощност 570 конски сили. Той може да развие 325 км/ч и в момента струва поне 150 000 долара използван.

Освен това турската полиция получи Bentley Continental GT с 550 конски сили и електрическо Porsche Taycan. Кросоувърите Audi SQ5, Range Rover, Mercedes GLS и Volvo XC90 не са евтини.

На снимките и видеото можете да видите Audi A6, Mercedes A-Class и CLA, както и по-достъпните Nissan Juke, Peugeot 3008 и Volkswagen Golf. Общата цена на автомобила е приблизително 100 милиона лири (3,4 милиона долара).

Полицейските автомобили не са закупени с бюджетни средства. Всички автомобили са били конфискувани от съда от наркодилъра Хакан Айик и членове на престъпната му група. Той е лидер на бандата Comanchero Motorcycle, базирана в Австралия, като състоянието му се оценява на повече от милиард долара. Айик и 36 негови сътрудници бяха арестувани в Истанбул миналия месец.

Турският вътрешен министър определи разбиването на бандата като една от „най-успешните операции, провеждани от полицията в Истанбул“.