Социалната мрежа Facebook пусна тази седмица услугата за обяви Marketplace в 17 европейски страни. В списъка обаче не фигурира България, става ясно от официалното съобщение в блога на компанията. Платформата Marketplace позволява на потребителите да публикуват обяви за продажба и покупка на всякакви стоки и ще конкурира Craigslist и Ebay.

Нейните услуги вече са достъпни в Австрия, Белгия, Унгария, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Португалия, Франция, Финландия, Швейцария, Швеция и Чехия, пише technews.bg.

Потребителите на Marketplace могат да разглеждат профилите на продавачите и купувачите и да се информират кога са регистрирани във Facebook. В ролята на търговец или купувач може да влезе всеки потребител на социалната мрежа.

Marketplace стартира през есента на миналата година в седем държави – САЩ, Австралия, Канада, Чили, Мексико, Нова Зеландия и Великобритания. Аудиторията на новата услуга постоянно се разраства, като през май т.г. потребителите в САЩ са публикували обяви за над 18 млн. продукта.