Безплатната мобилна игра Pokеmon Go се радва на аудитория от 750 млн. потребители, привлечени за по-малко от една година. Това сочат официални данни от разработчика Niantic за броя на свалянията. Pokemon Go излезе на 6 юли миналата година, като още през първите два месеца достигна 500 млн. сваляния, припомня изпълнителният директор на Niantic Джон Ханке.

След първоначалния бум, нарастването на аудиторията очаквано забави темпо, а впоследствие много хора изоставиха играта изцяло.

По повод първия си рожден ден разработчикът на Pokemon Go организира за своите фенове редица атракции вътре в рамките на играта. В допълнение, Niantic планира да пусне голяма актуализация, която ще добави нови режими в играта и ще повиши нивото на взаимодействие между геймърите, пише technews.bg.

Pokemon Go се радва на огромна популярност, но властите в някои държави не гледат с добро око на играта, опасявайки се, че мобилното приложение може да се използва за разузнавателни цели под благовидния предлог за преследване на покемони.