Samsung може да не включи зарядни в кутиите на част от смартфоните си, като това може да се случи от 2021 г., става ясно от информация от корейския новинарски уебсайт ETNews.

Компанията премахва зарядните, защото много от хората вече имат такива, както и за да помогне за съкращаване на разходите, допълва текстът, цитиран от The Verge.

Въпреки че изключването на зарядното от кутията може да не изглежда като голям ход, Samsung вероятно няма да е единственият голям производител, който обмисля тази идея.

Apple може да направи нещо подобно, като не включи зарядни в тазгодишната линия нови устройства с марката iPhone, твърди анализаторът Мин-Чи Куо. Технологичният гигант може да се откаже от 5W и 18W зарядни, които идват с настоящите ѝ смартфони (в зависимост от това кой модел си купите), а вместо това да предлага ново 20W бързо зарядно, което ще се продава отделно, твърди Куо.

Премахването на зарядните от кутиите на смартфоните може да бъде голяма стъпка за Samsung и Apple в намаляването на разходите за продажба на смартфоните им и за използването на по-малки опаковки. Същевременно може да има значително влияние върху околната среда. Това може да намали броя на зарядните, които потребителите изхвърлят, защото вече имат такива.