Новият флагмански смартфон OnePlus 10 Pro ще дебютира след броени дни – на 4 януари идната година. Това е впечатляващо устройство с камера Hasselblad, чипсет Snapdragon 8 Gen 1, батерия 5000 mAh батерия, AMOLED екран с резолюция QHD+ и IP68 защита от вода и прах.

Слухът, че топ смартфоните на OnePlus от ново поколение ще излязат предсрочно на пазара, се потвърдиха напълно. Компанията публикува няколко тийзъра и обяви официална премиера на 4 януари 2022 г. Продажбите на OnePlus 10 и OnePlus 10 Pro ще започнат най-напред в Китай, а по-късно и в други страни, съобщи IT Home.

Китайците вече могат да поръчват OnePlus 10 Pro чрез официалния онлайн магазин. В същото време компанията обяви програма за замяна: купувачите ще могат да компенсират до $600 от цената на новия флагман, ако върнат използван смартфон.

В следващите дни OnePlus ще започне да публикува тийзъри с характеристиките на новите флагмани, но спецификациите на OnePlus 10 Pro вече са известни, както и дизайнът на модела. Телефонът ще използва екран Samsung LTPO 2.0 („нискотемпературен поликристален оксид”), който съчетава предимствата на LTPS и IGZO и прави дисплеите на мобилните телефони по-качествени и енергийно-ефективни.

Смартфонът разчита на SoC Snapdragon 8 Gen 1, екран 6,7 инча, 120Hz и резолюция QHD+, камера Hasselblad със сензори 8, 48 и 50 мегапиксела, защита от прах и вода по стандарта IP68, батерия 5000 mAh и поддръжка на 125W бързо зареждане. OnePlus 10, разбира се, ще има по-скромни спецификации