Само в случай че установите, че стандартният облик на вашия PlayStation 5 не е достатъчно интригуващ, а цените на дребно са твърде ниски, ето ви нещо ново. Руската компания Caviar, известна предимно със своите луксозни интерпретации на iPhone, пусна на пазара новото си златно творение, като този път в светлините на прожектора е PlayStation 5. За да не възникнат въпроси, как точно дизайнерската компания се е сдобила с повечко бройки от конзолата при условията на все още засиленото търсене и реципрочно ограничено предлагане, Caviar обещаха, че ще ограничат количеството до 5 броя, а цената ще е сравнима с тази на автомобил от по-премиум бранд.  

Caviar Sony PlayStation 5 Prime Gold  ще се предлага в шаси, изработено от 18-каратово злато и украсен с релефно изображение, което „създава невероятна игра на светлина и сянка“. Конзолата се предлага с изключителна стойка, изработена от абаносово дърво и контролер с покритие от естествена кожа, с идентични орнаменти, както и бутони, изработени от 18 K злато и брандирани с логото на Caviar.

„Сега игровата конзола е не само начин да се забавлявате, но и възможност да добавите към интериора си с една изключителна джаджа в наистина златен стил“, се казва в изявление на компанията. Междувременно нямаме представа дали Caviar случайно не подготвя и телевизори, които съответстват на дизайна на златния PlayStation 5.

Според Caviar продуктът PlayStation 5 Prime Gold е създаден, за да отпразнува емблематичната конзола на Sony, като всяка еднна от бройките ще е на цена от около 352 700 долара (с включени данъци).

Колкото и странно да изглежда, PlayStation 5 Prime Gold не е най-скъпият PS5 от Caviar, тъй като компанията предлага и PlayStation 5 Golden Rock. Основната разлика е, че в PS5 Golden Rock са вложени около 3.8 килограма 18 K злато и съответно цената е 366 310 долара (с включени данъци). Въпреки това ще бъдат изработени цели девет конзоли Caviar PlayStation 5 Golden Rock.

Един въпрос, който ни преследва за златната PlayStation 5 от Caviar, е дали тя също се доставя със златно охлаждане за допълнителните M.2 SSD дискове. Защото без тези екстри пакетът ни изглежда непълен.