Новият Apple Watch все още не достъпен по магазините, но вече започна да демонстрирa дефекти.

Новите Apple Watch Series 3 имат проблеми при свързването към LTE мрежи (мобилен интернет), потвърждават от Apple.

По думите на говорителя на компанията, когато новият часовник се свърже към Wi-Fi мрежа, понякога след това не може да използва мобилен интернет, съобщава CNN. Компанията посочва, че ще търси решение на проблема, което най-вероятно ще се появи под формата на нов софтуер за устройството.

Способността на новия Apple Watch да се свързва самостоятелно към мобилната мрежа беше основно маркетингово послание на Apple относно продукта им, представен на 12-ти септември тази година. Моделът е проектиран така, че да бъде възможно най-независим от iPhone, като позволява на потребителите да приемат обаждания, да викат такси, да се съветват със системата Siri и да използват приложения разработени от трети страни, без да трябва да връзват джаджата към смартфона.   

Скоро, потребителите ще могат да стриймват музика от Apple Music чрез умния часовник.

Apple представи Series 3 миналата седмица, заедно с новите iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Новият Apple Watch е фокусиран върху здравето и тренировките. Така например, той предупреждава потребителите когато засече повишение на пулса. Непотвърден информация, появила се по-рано през тази година, сочи, че целта на Apple е да превърнат своя Apple Watch  в устройство с функции предимно съсредоточени в мониторинга на биопоказателите на потребителите.

Говори се, че компанията е на ръба на технологичен пробив , който ще позволи следенето на кръвната захар чрез часовника без да се налага пробиване на кожата и взимане на кръв. Непотвърдената информация твърди, че идеята за всичко това е била на покойния Стив Джобс.

Моделите от Series 3 ще са достъпни в магазините в САЩ от края на тази седмица на цена от 329 долара до 399 долара.