В интернет се появиха снимки на първия смартфон с марката Tesla. Това е поредно начинание на шефа на компанията Илон Мъск, който освен с електромобили се занимава с космически проекти и прокопаване на транспортни тунели.

Tesla Phone, както се нарича устройството, се отличава с първокласен ъглов дизайн и флагмански характеристики, които не отстъпват на джаджите от водещи производители. Снимка на смартфона и описание на характеристиките са публикувани в сайта Gizchina, посочват от technews.bg

Предполага се, че Tesla Phone ще има „невидима камера” – това се вижда от надпис на едно от изображенията на устройството. Вероятно смартфонът ще получи електрохромно стъкло, което може да стане прозрачно или потъмнено и тогава камерата наистина няма да се вижда под него.

Отбелязва се също, че такова стъкло вече се използва в спортни автомобили и е представено в смартфона OnePlus Concept One.

Tesla Phone е изграден на базата на чипсет Snapdragon 898, има 4K дисплей, три задни камери с основен 108-мегапикселов сензор и капацитет за съхранение до 2 TB. Цената все още не е обявена.