Huawei Mate 20 Lite внезапно се появи за предварителна поръчка на пазарите в Полша и Германия. Основно предположение е, че Huawei е предпочела Полша за дебюта на неговия наследник е фактът, че технологичният гигант отбелязала много добри продажби на Mate 10 Lite и затова

Полските технологични медии тутакси се нахвърлиха върху устройството и публикуваха подробни представяния, благодарение на които можем да съберем първи впечатления за него.

Huawei Mate 20 Lite е с модерен дизайн с изтънени рамки, прорез на екрана и стъклено покритие на задния панел. LCD дисплеят е 6.3 инча по диагонал и има резолюция 1080 x 2340 в съотношение 19.5:9. Чипсетът му е Kirin 710, най-актуалният чип от среден клас на Huawei. Той е съчетан с 4 GB RAM памет и 64 GB разширяемо пространство за данни.

Смартфонът се отличава с четворка камери - 20 MP основна камера + 2 MP дълбочинен сензор на задния панел и цели 24 MP селфи камера + 2 MP дълбочинен сензор за портретни фотографии. Колкото повече - толкова повече, нали така?

Софтуерът за камерата включва изкуствения интелект на Huawei, познат от серията P20. Той разпознава 22 различни вида сцени и автоматично регулира баланса на бялото и светлочувствителността (ISO), а селфи камерата се води спрямо фона или спрямо вашето лице. И двете камери могат да бъдат настройвани поотделно спрямо нуждите ви, като и двете поддържат HDR, който можете да наблюдавате в реално време, пише Hicomm.

Смартфонът работи с Android 8.1 Oreo с EMUI 8.2 - последната засега версия на интерфейса на Huawei. В него ще откриете подобното на Apple Animoji приложение Qmoji, пресъздаващо образа ви във вид на анимирано еможи.

Батерията е с капацитет 3750 mAh, които ни се струват щедри, а бързото зареждане е обезпечено с включен в комплекта 18 W USB-C чарджър.

Като цяло Mate 20 Lite е интригуващ модел, който може да се похвали с много премиум качества. Цената му в Полша се равнява на около 437 долара, което не е точно бюджетна цена, а по-скоро удачна за смартфон от среден клас. Моделът ще се продава от 9 септември в цветове черно, златно и синьо.