Индивидуализмът е една от водещите сили на нашето съвремие. Стремежът да изразим себе си и да се открояваме на фона на масовото в обществото засяга всеки аспект от живота ни. Едновременно искаме да се отличаваме и да сме по-добри от другите, и да бъдем „в крак с модата“. А „модерността“ в наши дни зависи не само от това какво обличаме, а и от технологиите, които ползваме, от цялостния ни лайфстайл.    

Устройството, което съчетава всички тези характеристики – високи технологии, индивидуален стил и символ на комуникация и прогрес е именно телефонът.

Той отдавна не е само средство за провеждане на разговори. В наши дни телефонът служи за работа, забавления, снимки и не на последно място – той е основен елемент в стила ни.

Производителите на смартфони вече далеч не се стремят да създават устройства, които просто да са добри – те се стараят да създават устройства, които се вписват и допълват начина ни на живот. Да разгърнат света в ръцете ни и да ни донесат най-доброто изживяване.

Безспорният лидер в това определено е Samsung. Компанията продължава да диктува тенденциите на пазара на смартфони и да развива своите сгъваеми модели, като непрекъснато ги усъвършенства. 

Ако се върнем назад във времето, с носталгия ще си спомним първите сгъваеми телефони, които всеки млад човек искаше да притежава. Днешните такива са несравнимо напред в технологичната еволюция, но този път много по-усъвършенствани и все по-достъпни.

Сгъваемият Galaxy Z Flip4 определено е най-впечатляващият модел на пазара, съчетавайки в себе си мощен сгъваемтелефон и лайфстайл устройство. Това е прекрасен и удобен телефон, с който много ще се забавляваш и определено ще останеш доволен. Неговата функционалност изцяло отговаря на нуждите на динамичните модерни хора, като предлага множество удобства за работа и развлечение. Galaxy Z Flip4 се откроява пред останалите сгъваеми устойства, като обединява в себе си красота, стил и производителност на истински флагман.

Той се предлага в цвят графит, небесносиньо, Bora лилаво и розово златно. Достъпни са три конфигурации, всяка от които има 8 GB RAM - с място за съхранение от 128 GB, 256 GB или 512 GB.

Едно от основните предимства на този сгъваем смартфон е, че се побира дори в най-тесните джобове и най-малките дамски чанти. Освен това е атрактивно и стилно устройство. Когато е затворен, можеш да ползваш неговия външен 1,9-инчов Super AMOLED дисплей, който има множество опции за персонализация според личния ти вкус и предпочитания. Вътрешният основен дисплей е с размер 6,7 инча с Full HD+ резолюция и 120Hz честота на опресняване,и както можеш да очакваш от Samsung - с живи и ярки цветове.

Едно от основните предимства на Samsung Galaxy Z Flip4 е, че може да правиш доста неща, без дори да отваряш устройството. Освен да виждаш данни за часа, датата и процента на батерията, можеш да му придадеш индивидуален облик с различни теми, изображения и дори аватари с добавена реалност.

Galaxy Z Flip4 ти дава възможност да си направиш селфи с превъзходно качество с основната камера, използвайки външния екран, без да отваряш телефона. А когато приятелите ти открият, че опцията за групово селфи може да се задейства само с жест с ръка от разстояние, бъди готов да станеш официалният фотограф на компанията при всяко излизане.

Една от ключовите характеристики на Samsung Galaxy Z Flip4 се нарича Flex mode. Ако сгънеш устройството под ъгъл от 90 градуса, някои от най-популярните и често използвани приложения ще бъдат оптимизирани за сгъваемата му форма.

Например, ако активираш камерата, в горната половина на дисплея ще виждаш превю на кадъра, а в долната част ще са разположени различни опции за контрол на камерата. Някога опитвал ли си се да балансираш телефона си, докато се опитваш да направиш снимка с таймер? Е, вече има наистина добро решение за това - просто сгъваш телефона и го оставяш на избрана повърхност.

Същото важи и за приложения като Google Meet, където ще виждаш картина от видео разговора в горната половина на екрана, а опциите за контрол ще бъдат в долната половина. YouTube определено е едно от най-ползваните приложения в световен мащаб и благодарение на партньорството на Samsung и Google, то е оптимизирано специално за формата на това устройство.

Страхотна функционалност предлага и приложението Google Lens. Макар да е по-малко познато като приложение на Google, то може да ти даде информация за непознати предмети или обекти. Например, когато пазаруваш в магазина, виждаш непознат плод и само го сканираш с Google Lens, приложението ще ти даде допълнителна информация за него. Ако си на екскурзия в чужбина, можеш да получиш незабавен превод на друг език на надпис или табела или пък да насочиш камерата на Galaxy Z Flip4 към някоя забележителност и моментално да разбереш коя е тя и каква история стои зад нея. На практика приложението представлява своеобразен „екскурзовод“ и може да е много полезно.

Това, разбира се, са само малка част от огромния набор Google приложения и функции, които оживяват в Samsung Galaxy Z Flip4.

С какво още разполага Galaxy Z Flip4?

Едно от нещата, които определено правят впечатление, е батерията. Тя е с капацитет от 3,700mAh и ти позволява да снимаш, да гледаш любимото си видео съдържание, както и да бъдеш свързан с мрежата, без да се налага да зареждаш устройството често. С новата функция за 25W супер бързо зареждане до 50% от батерията се зарежда за около 30 минути. Освен това Samsung Galaxy Z Flip4 е оборудван с мощния процесор Snapdragon® 8+ Gen 1, с който няма да остане неизпълнена нито една задача през деня.

Това, което най-много вълнува обаче са впечатляващите възможности на камерата. Samsung Galaxy Z Flip4 разполага с два 12MP сензора – широкоъгълен и ултраширокоъгълен, както и 10MP селфи камера. Всеки любител на смартфон фотографията знае на какво е способна подобна камера и тук също няма изненади – качеството на кадрите е изключително добро, а как и дали ще държиш телефона в ръце, докато снимаш, зависи само от теб – можеш да го държиш като видео камера, за да снимаш видео съдържание, можеш да го сложиш на масата пред теб и да снимаш със свободни ръце, а можеш дори да го поставиш на земята, за да уловиш кадри от много по-различен и нестандартен ъгъл. Резултатите при всеки сценарий ще бъдат чудесни, дори при слаба светлина или през нощта. Цветовете също изглеждат перфектни, а камерата има естествен боке ефект при портретни снимки.

Предната камера също е доста добра и поддържа всичко, за което се сещаш - дори 4K видео заснемане с 60 кадъра в секунда.

Успяхме ли да ви вдъхновим? Позирайте със своя Galaxy Z Flip4 и участвайте в конкурс с общ награден фонд 30 000 лв. Не се притеснявайте, ако не притежавате телефона - можете да посетите някой от магазините на търговските партньори на Samsung и да се снимате с него. Повече информация ще намерите на https://zflip4contest.com/