Apple обяви своето годишно събитие и изпрати покани до медиите. От тях става ясно, че то ще се проведе на 14 септември. На него се очаква компанията да представи новите си модели iPhone, пише CNBC.

Освен това технологичният гигант може да обяви и нови модели Apple Watch и AirPods. Apple пуска умни часовници всяка година, а слушалките е време да бъдат обновени, след като последната им актуализация е от 2019 г.

Обичайно Apple представя новите си смартфони през септември, макар че миналата година компанията обяви iPhone 12 през октомври заради пандемия. Миналогодишното септемврийско събитие включваше Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, нови модели iPad, абонаментна стрийминг услуга за класове с упражнения и пакетна услуга с името Apple One.

Възможно е Apple да направи нещо подобно и тази година. Компанията трябва да обнови MacBook Pro и да покаже нови модели iPad тази есен, стига да се придържа към годишния си график. Но не е ясно дали тези устройства ще бъдат включени в едно събитие с iPhone.

Тазгодишните модели iPhone ще приличат на миналогодишните като дизайн, но ще имат по-малък прорез на екрана, писа по-рано Bloomberg. Очаква се Apple да представи първата голяма промяна в дизайна нa умния си часовник от появата на устройството на пазара през 2015 г.