Ето кои са първите 13 дами, които влязоха в имението на "Ергенът" в първия епизод на романтичното риалити от трети сезон. Всички те ще се стремят да спечелят сърцето на синеокия бизнесмен Алек Младенов.

Екатерина, 25, модел

Екатерина Тодорова е родом от град Русе и работи като модел. Дете е от смесен брак – баща ѝ е българин, а майка ѝ – рускиня с монголски корени. Родителите ѝ се запознават, докато баща ѝ е на бригада в Москва. Тогава майка ѝ е имала друг човек до себе си, но баща ѝ се влюбва в нея от пръв поглед и успява да се пребори за сърцето ѝ. Повече от 25 години родителите ѝ са все още заедно и са създали стабилно и сплотено семейство. 

За Екатерина изводът от тази история е един – истинската любов съществува и ако имаш късмета да я срещнеш, нищо и никой не може да ти попречи. Предвид смесения си произход, като малка Екатерина е смятала, че да си различен е недостатък, но с времето разбира, че това е нейното най-голямо предимство. Според нея красотата отваря много врати и е най-прекият път да постигнеш целите и желанията в живота си.

Често ѝ се случва да ѝ отстъпват място, да ѝ отварят врати, да ѝ правят път, което я кара да се чувства като принцеса. Заедно с брат си Екатерина израства в семейство, в което любовта е поставена на пиедестал, и именно затова търси човек, когото истински да я обича. Признава, че е непоправима романтичка, има ясна представа каква трябва да бъде нейната приказка и не е готова да прави компромиси. Твърди, че е готова за сериозни отношения, но е сама, защото не иска да си губи времето с неподходящи мъже. Най-голямата ѝ мечта е да се види като булка – за нея сватбата е празник, който отбелязва любовта между двама души.

В „Ергенът“ Екатерина е готова да изпита една истинска и силна емоция – тази, която ще осмисли живота ѝ и ще я накара да се почувства жива. А най-голямото ѝ желание е да я сподели с един изискан, красив и синеок мъж… като Алек. Готова е да се бори за вниманието му, не се притеснява от конкуренцията и се надява в края на приключението да носи пръстен на ръката си.

Габи, пожарникар

Габи Найденова е от град Ябланица и работи като пожарникар. Признава, че адреналинът е това, което винаги я е карало да се чувства жива – карала е кросови мотори, скачала е с бънджи, летяла е с парашут, пътувала е на стоп. Желанието да превърне тръпката и удоволствието в професия я отвежда в Академията на МВР, където буквално „скача“ в огъня, а от четири години вече е практикуващ пожарникар.

Предстои ѝ да се дипломира като инженер по пожарна и аварийна безопасност. Умората и напрежението от дългите 24-часови смени не ѝ идват в повече. Униформата и цялото бойно оборудване понякога тежат точно колкото нея, но това не ѝ пречи да опъва пожарните шлангове наравно с мъжете от екипа. Всекидневно Габи се бори с всякакви стихии, но не го смята за геройство и дори твърди, че огънят не е най-страшното, с което се е сблъсквала. От няколко месеца тя е сама, след като слага край на четиригодишна връзка. В нея е имало и трети човек – майката на приятеля ѝ, която е била обсебена от сина си. Това е и причината двамата да се разделят.

„Опарила“ се от опита си с „мамини синчета“, сега Габи желае да има до себе си мъж на място, който знае какво иска от живота и умее да поема отговорност, без да е „вързан за полата на майка си“. Признава, че след последната си връзка не е имала готовност за нови сериозни взаимоотношения… докато не попада на представянето на Алек по телевизията. Перфектният партньор за нея е досущ като новия „ерген“ на България – интелигентен, възпитан, джентълмен, със светла коса и сини очи. Убедена е, че той е мъжът, когото е чакала цял живот. Готова е да се бори за него и няма намерение да се спира пред нищо.

Валерия, 20, студентка

Валерия Дакова е от Дупница. Работи като модел, като същевременно учи „Икономика на отбраната и сигурността“ в УНСС. За себе си твърди, че е „екзотично подреден хаос“. Преди година открива, че „камерата я обича“, след като нейна фотосесия предизвиква истински фурор в социалните мрежи. Оттогава се е отдала на модата, а следващата ѝ цел е да създаде свой собствен бранд с по-разчупено облекло. Валерия е готова на всичко, за да превърне живота си в такъв, какъвто иска да бъде. Смята, че няма какво да я спре, защото вече е преминала през най-тежкото. 

Преди няколко години най-близкият човек на Валерия и неин пример за подражание – майка ѝ – е диагностицирана с рак. Битката с коварната болест продължава четири години, но без резултат. Загубата на единствения ѝ родител е най-големият удар в живота на Валерия. Налага се тя да порасне бързо, за да поеме грижите за малката си сестричка, и така започва работа още на 15 години.

Сега Валерия мечтае да срещне човек, с когото може да се чувства спокойна и с когото да си имат безрезервно доверие. Признава, че никога до този момент не е срещала мъж, на когото може да разчита – всичките ѝ бивши партньори са изпитвали патологична ревност, която е довеждала до бурни раздели. Валерия се е наситила на скандали и единственото, което иска сега, е спокойствие – с правилния мъж, в чието лице тя вижда Алек. Убедена е, че за първи път ще се сблъска с джентълмен, който ще ѝ покаже истинското си лице още от самото начало. Мечтае да се влюби лудо и бленува да сбъдне най-голямата си мечта – най-накрая да има истинско семейството.

Памела, 26, специалист по маркетинг

Памела Иванова е от София, завършила е дигитален маркетинг. Мечтата ѝ е да започне свой собствен бизнес в тази сфера. За нея e важно да бъде самостоятелна, а самочувствието ѝ се гради не на това как изглежда, а на това каква е като човек. Щом я видят, хората често си правят извода, че Памела е глезла и че е получавала всичко в живота си на тепсия, но тя твърди, че това изобщо не е така.

Категорична е, че няма нужда от ничие одобрение, ни най-малко на това от завистливи жени, които живеят в свой собствен измислен свят. Най-близките ѝ хора са нейната майка и сестра, а за баща си споделя, че не присъства в живота ѝ вече почти от 20 години. Със сестра ѝ са неразделни и си споделят всичко – за нея тя е липсващото парченце, без което пъзелът на живота ѝ не може да бъде нареден. Двете си приличат по това, че са еднакво борбени и целеустремени.

Памела заявява, че за сестра си би жертвала всичко – включително и собственото си щастие. Смята обаче, че прекалената им близост пречи на това да допускат други хора до себе си. Памела е сама от дълго време, тъй като ѝ е все по-трудно да срещне човек, който да породи чувства у нея. Признава, че харесва Алек, и очаква той да подбуди в нея онези така очаквани трепети, „спасявайки“ я от съдбата на стара мома в компанията на котки и на… сестра ѝ. Памела е готова да се влюби, защото вече има нужда от любов!

Габриела, 25, състезател по плуване

Габриела Иванова е от София, национална шампионка по плуване. Треньорите ѝ са възлагали надежди тя да спечели първото олимпийско злато след Таня Богомилова. Била е изключително отдадена на спорта, докато един ден не получава алергия от хлор. Габриела се принуждава да прекрати професионалната си кариера след 12 години плуване и спечелени над сто медала. 

Бившата плувкиня признава, че е преживяла изключително тежко раздялата с мечтата си да стане олимпийска шампионка, но е решила да не пропилява живота си за нещо, което не може да промени. За нея животът е тук и сега, а това да откаже да се впусне в поредното приключение, което би ѝ донесло истинска наслада, е престъпление. Признава, че е амбициозна и винаги има мнение, което знае как да отстоява. Не обича да ѝ се противопоставят, защото винаги е права. Единствените хора, които са ѝ коректив, са нейната майка и сестра. Трите са сами вече почти 20 години и се подкрепят безусловно. Сестрата на Габриела е неизменна част от нейния живот. Признава, че винаги е поставяла нея пред себе си, но сега е готова да тръгне по своя собствен път.

Габриела е осъзнала, че е достигнала до този етап в живота си, в който, ако се влюби, ще избере любовта. В представите ѝ идеалният мъж е самостоятелен и амбициран. Харесва поддържаните мъже, но не и суетните. Едно от нещата, с които Габриела не прави никакви компромиси, е ревността. За нея да бъдеш ревнив е еквивалентно на това да искаш бавно да убиеш човека срещу себе си. Готова е за следващата голяма крачка и се вълнува от срещата си с Алек, след която животът ѝ може да се промени завинаги. В него тя вижда подходящ партньор и се надява да се харесат от пръв поглед. А ако магията се случи, няма сила на света, която да я спре да спечели любовта му.

Барбара, 23, състезател по борба

Барбара Иванова е от Кюстендил, но понастоящем живее в София. Собственик е на салон за красота. Обича да се глези, обожава да пазарува, влюбена е в лукса и не се срамува от това. За да подсигури високия си стандарт, тя работи на няколко места – през деня прави маникюри, през нощта е барманка в дискотека, а освен всичко е и състезател и треньор по борба. 

Спи по три часа на денонощие и няма никакво свободно време, но не се оплаква, защото не иска да бъде длъжна на никого. Мъжко момиче е и може да пребори всекиго… буквално. Тренирала е художествена гимнастика и борба. Само след четири месеца усилени тренировки става вицешампион на България на Републиканското първенство по борба. Завършила е НСА със специалност треньор и учител по физическо възпитание, а в момента следва и магистратура.

Спортът обаче не може да осигури финансовата стабилност, която Барбара цели, и затова тя се записва на курсове за маникюр, педикюр и миглопластика, след което отваря свой собствен салон. Барбара има точни и ясни цели, които преследва неуморно, а най-голямото ѝ оръжие са големите ѝ сини очи. Красотата и чарът ѝ привличат мъжкото око, но Барбара признава, че около нея се въртят единствено „токсични момчета“, които се опитват да я ограничават и контролират. В представите ѝ идеалният мъж е джентълмен, с отношение към жената до себе си, интелигентен и по възможност рус, със сини очи. Барбара смята, че за да промени посоката, трябва да се откъсне от нощния живот, като е убедена, че Алек може да ѝ покаже едно различно лице на силния пол.

Теа, 24, актриса, танцьор, DJ

Теа Добрева е от София и се представя с артистичния си псевдоним Теа де Анджелис. Тя e професионален танцьор, модел и DJ. Обожава техно музиката, с която твърди, че е закърмена. В момента следва „Театър“ в Нов български университет и съвсем скоро ще бъде дипломирана актриса. За крехката си възраст Теа се развива в няколко творчески направления, като за момента не би искала да се фокусира само в едно, тъй като смята, че е комплексен артист, роден за сцената.

Това е и причината тя да се старае винаги да изглежда перфектно. Обожава да се облича провокативно и не се интересува от мнението на околните. Признава, че е много емоционална, дръзка, експресивна, импулсивна и екстравагантна, но в същото време е много смирена и с изключително миролюбива душа. За себе си твърди, че е мъжко момиче – постави ли си цел, я гони до дупка. Не харесва скучни, лишени от емоции хора, които стоят мълчаливо в ъгъла, без мечти и цели.

Теа смята, че заслужава най-доброто, включително и най-добрия мъж. Това, което буди възхищението ѝ у представителите на силния пол, е тяхната отдаденост. Търси партньор, който да я обича и да прави това, за което винаги е мечтала – някой да я носи на ръце, като истинска „барби принцеса“. Иска човек, на когото всеки ден да доказва, че е направил правилният избор. Влиза в „Ергенът, защото очаква Алек да е точно такъв, а също така и за да изживее своята романтична розова приказка, в края на която короната да бъде нейна.

Васка, 23, фармацевт

Васка Джурова е от Гоце Делчев, но понастоящем живее в София. Следва фармация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като тази година ѝ предстои дипломиране. Носителка е на титлите „Мис София 2022“, „Кралица на София 2021“ и „Мис лято 2021“. Васка се възприема като пример за жена, която съчетава красота и интелект в едно. 

Няма приятелки, защото смята, че жените ѝ завиждат и злобата им към нея е безгранична. Предпочита да общува с мъже, тъй като те я разбират по-добре. Васка обича да се впуска в нови приключения и не се страхува да излиза от зоната си на комфорт. Признава, че е амбициозна и решителна. Васка не е жена, която един мъж може да контролира, тъй като македонският ѝ нрав не го позволява.

Вижда се до човек, който има амбицията да се развива. Държи мъжът до нея да бъде искрен, лъчезарен, мил, добронамерен, забавен, търпелив и да показва любовта си с малки неща. Ако трябва да променя нещо в него, по-скоро би си тръгнала – щом не отговаря на критериите ѝ, значи не е нейният човек. Мечтае и силно вярва, че е възможно, след години търсене, точно в „Ергенът“ да намери своята сродна душа в лицето на Алек.

Надя, софтуерен инженер

Надя Георгиева е от Пловдив. Завършила е софтуерно инженерство и успешно работи по специалността си. Надя възприема себе си като забавна, импулсивна, жизнерадостна и искрена млада жена, жадуваща за приключения и емоции. Готова е да тръгне веднага за всяка дестинация, стига да е заобиколена от приятни хора. 

Ненавижда фалшивото поведение, лицемерието и лъжата. Обича правилата и се старае да ги спазва. Хората около себе си преценява инстинктивно и винаги се доверява на първото си впечатление. В любовта е безкомпромисна – готова е да прекрати дългогодишна връзка, ако сметне, че доверието ѝ е предадено. Трудно може да излезе извън контрол и предпочита да решава проблемите си спокойно.

Надя е единствено дете в здраво семейство, в което цари мир, хармония и любов, и в представите си не очаква нищо по-различно. Познава добре любовта – срещала я е, случвала ѝ се е, но с неправилния човек. Признава, че е майстор в забъркването на любовни драми, но в същото време има талант да излезе и от най-сложните и заплетени ситуации. Надя е като сирените в митологията – хареса ли някого, може да го подтикне да направи първата крачка, дори без думи. Не крие, че харесва Алек, и ако усети така търсената химия, е готова да събуди сирената в себе си, за да си тръгне последна от това лудо приключение.

Киара, 24, певица

Киара Маджарова е от Бургас, където завършва класически балет. В момента е модел, а от година и поп-фолк изпълнител в лейбъла на Емануела. Най-популярната ѝ песен носи името „Закачен“ – парче, което за отрицателно време се превърна в тотален хит в платформата Tik-Tok.

Киара определя себе си като трудолюбива, красива и амбициозна. Десет години е тренирала художествена гимнастика, като е била и в националния отбор на България. Има много спечелени медали от състезания и международни турнири, но ѝ се налага да прекрати кариерата си на спортист заради сериозна контузия. Спортът я научава на дисциплина и хъс, които пренася и в работата си, целеустремена към върха. Не крие, че е дива и първична – винаги е открита, защото няма за какво да се преструва или притеснява. Казва цялата истина, с риск да има сърдити. Работата ѝ като фолк певица я прави щастлива. Вярва, че човек трябва да следва сърцето си, а не хорското мнение. Убедена е, че е създадена за сцената, и там се чувства в кожата си повече от всякога. Заради натовареното си ежедневие обаче, Киара е необвързана. Определя себе си като силно влюбчива – иска мъжът до нея да е здраво стъпил на земята и да държи на думата си. Не обича високопарни думи, а действия. Киара е наясно, че мъжете я обожават, а жените искат да са като нея, и е твърдо убедена, че никой не може да ѝ устои… включително и новият „ерген“ на България – Алек.

Мартина, инфлуенсър

Мартина Симова е от София и работи като модел и инфлуенсър. Тя има високо самочувствие за себе си и внимателно подбира всеки детайл във визията си, за да бъде забелязана. Хобито ѝ е фотографията. Мартина не съжалява за нищо в живота си – благодарна е за всичко, което ѝ се случва, и не таи лоши чувства в себе си.

Вярва, че всичко се случва с причина и че съжалението е безсмислено чувство – затова умее да намира позитивното във всяка ситуация. Смята, че се отличава с доброта и честност. Нещата, които я правят щастлива, са най-простичките, а именно семейство, приятели и пътувания. Мартина не прави компромиси със себе си и не би се задоволила с нищо посредствено. Вярва, че ако е писано едни отношения да се получат, те ще се получат, а ако човек трябва да прави прекалено много компромиси със стандартите и ценностите си, това никога не е на добре. В очите ѝ не всичко е на всяка цена. Признава, че не би влязла във връзка, ако не е истински влюбена. А когато се влюби, се превръща в малко момиченце… Не крие, че много обича да флиртува. В представите ѝ идеалният мъж е добър, искрен, харизматичен, умен, грижовен и амбициозен. Задължително е да държи на думата си и да има характер. Харесва мъжкари със силен характер и ясна визия за живота. Мартина влиза в „Ергенът“ не просто за да изживее нещо ново, но и за да намери любовта в лицето на Алек.

Шермин, 26, модел

Шермин Метушева е родена в Ловеч, но от 10-годишна живее в Тел Авив, Израел. Работи като модел и се снима по целия свят. Обожава да пътува. Шермин живее живот, за който винаги е мечтала – блясък, високи сгради, скъпи коли, бижута… Води луксозен начин на живот и поддържа висок стандарт. 

Знае, че е атрактивна, но смята, че е много по-умна, отколкото външният ѝ вид предполага, и се бори с този закоравял стереотип. Смята, че сексапилът ѝ винаги е пораждал завист от страна на останалите жени. Шермин умее да флиртува – знае как да се държи със силния пол и не е от момичетата, които стоят в ъгъла – директно отива и „взима“ това, което иска. Няма мъж, който да не се обърне след Шермин – тя привлича погледите, дори да не ги търси.

Рядко остава без партньор, но връзките ѝ досега винаги са били краткотрайни, тъй като не успява да намери опора, грижа и състрадание. Когато е влюбена, Шермин се превръща в малко, усмихнато и закачливо момиченце, което мечтае за вечна и истинска любов. В работата си като модел Шермин обожава да рекламира булчински рокли, но мечтата ѝ е съвсем скоро да се види в своята собствена. В представите ѝ перфектният мъж е амбициозен, искрен и грижовен. Алек е точно неин тип и смята, че има какво да му покаже. Нетърпелива е за първата им среща и е сигурна, че ще имат много теми за разговор.

Йоана, 25, стюардеса

Йоана Младенова е от Перник и работи като стюардеса в българска авиокомпания за чартърни полети. Завършила е маркетинг в Германия, но решава да последва детската си мечта да пътува из целия свят и да опознава различни култури. 

Застоят за нея е скучен, затова и не обича еднообразието. Посетила е над 50 държави, като най-любимите ѝ са Саудитска Арабия, Мароко и Египет. Владее няколко чужди езика, обича да ходи на опера, тренирала е плуване и е печелила безброй медали. Смята, че е експерт в готвенето и някой ден се вижда като собственик на ресторант. За себе си Йоана смята, че е откровен човек – за нея искреността е много важна както в приятелските, така и в любовните взаимоотношения. Винаги казва в очите това, което мисли и чувства, независимо кой стои срещу нея.

Рядко губи самообладание и винаги се отнася с уважение към другите. Умее да отстоява себе си, без да изпада в пререкания. Когато обаче настъпят и наранят егото ѝ, е склонна да отговори. Най-крайното нещо, което е правила, е да изхвърли дрехите на неин бивш приятел, който ѝ е изневерил. Категорична е, че никога не би простила подобно предателство. В момента Йоана се намира в един от най-прекрасните моменти в живота си, но същевременно чувства и празнина дълбоко в себе си. А тя може да се запълни само от любим човек... Сама е повече от една година и мечтае за семейство, деца и уют. Смята, че се чувства готова да изгради една красива и хармонична връзка, а участието ѝ в „Ергенът“ е напълно осъзнато и желано, тъй като много харесва Алек. Тя е единственото момиче в имението, което няма да смени фамилията си, ако той я избере за своя бъдеща съпруга.

Очакваме с нетърпение втори епизод, за да разберем кои са останалите 13 участнички и коя ще напусне имението още първата вечер.

Снимки: bTV Media Group

Източник: Ladyzone.bg