Липсва ти да си сам

Когато сте в здрава връзка, не бива да пропускате необвързания си живот. Липсва ви свободата да бъдете необвързани. Чувствате се по-ограничени днес, липсва ви този щастлив човек, който сте били по-рано. Ако ви липсват тези усещания за мир, вие сте започнали да губите себе си.

Не изпитвате щастие

Когато сме в балансирана връзка, ние сме щастливи и здрави и се наслаждаваме на красотата да бъдем с партньора си заедно с другите взаимоотношения, които имаме с приятели и семейство. Ако обаче чувствате, че вече не сте това, което сте били, вече не сте в състояние да се свържете с този човек, в който сте се превърнали, тогава вероятно губите себе си във връзката си. 

Нямаш време за себе си

Всички ние трябва да имаме малко време за себе си, където правим неща, които обичаме, което може да бъде четене на книги, правене на „Направи си сам“, игра, разходки и т.н. Въпреки това, ако сте с партньора си през цялото време и вече не правите неща, като любов и личното ви време не е приоритет, тогава ти губиш себе си. В една здрава връзка е много важно да имате време да се насладите на себе си. Само ако сте доволни да бъдете сами, можете да останете щастливи с партньора си.

Без социален живот

Спрели ли сте да се срещате с приятелите си, да не приемате обажданията им или да правите такива? Това е основен знак, че сте забравили собствения си живот да бъдете с партньора си или не сте в състояние да постигнете баланс. Ако това е нова връзка, много често започвате да се фокусирате повече върху връзката си и да оставяте времето на приятеля си на заден план. Всичко това обаче изглежда добре само в началото и когато наистина имате нужда от приятелите си, разбирате, че сте ги загубили всички, поради собствената си небрежност. Освен това приятелите ви помагат да останете здрави, когато нещата в една връзка станат непосилни и нещо повече, вие също имате задължение към тях. Ако сте загубили социалния си живот, това означава, че губите себе си.

Приоритет са нуждите на вашия партньор пред вашите

В много ситуации несигурността на партньора ви кара да избирате между вашите желания и нуждите на партньора и в крайна сметка избирате партньора си, тъй като го обичате. Ако обаче това се случва често, това означава, че сте на път да загубите себе си.

Невъзможност за вземане на самостоятелни решения

Одобрението на партньора ви доминирало ли е в процеса на вземане на решения? Вашият партньор решава ли какво трябва или не трябва да носите? Ако всички тези малки решения са станали зависими от вашия партньор и има много драма от тяхна страна, ако понякога не вземате независими решения, това означава, че губите себе си.

Да загубиш мечтите си

Вече не мислите и не тичате към мечтите и целите си, както правехте преди връзката? Започнахте ли да губите желание за работа? Ако да, тогава вие губите себе си и това е много нездравословно. Вашите индивидуални мечти винаги ви отличават и ви дават усещане за цел в живота. Не можете да си позволите да ги изгубите от поглед.