Темата за бившите половинки е доста болна, когато сме в нова връзка. Но когато сме прекратили любовни взаимоотношения с даден човек и късметът още не ни се е усмихнал да намерим негов заместител, идеята да се върнем отново в леглото, в което сме били доскоро, може да ни изкуши. Сексът с бивши определено не е за всеки. А ако решим да поемем този риск, трябва да знаем какво можем да спечелим и какво - да изгубим. Все пак, в любовта няма правила, затова не бива да приемаме всичко като чиста монета, а изборът си е само наш. Въпреки че знаем, че не е никак добра идея, повече от половината от нас го правят. Изненадващо или не, процентите са в полза на жените, които по-често се връщат към бившите за поне още една нощ.

Минуси
Ако наскоро сме прекратили връзка, вероятно още имаме силни чувства към доскорошната си половинка. Дори да го отричаме, дори да не бива да е така. И в момент на отчаяние може лесно да се поддадем на желание и предложение, което всеки трезво мислещ би определил като неправилно. Когато чувствата са все още на преден план, а страстта не е отминала, има голяма вероятност сами да се вкараме в капана на отчаянието и да направим раздялата още по-сложна. Най-болезнени са надеждите, че не всичко е свършило, особено ако са едностранни. Сексът няма как магически да поправи прекъснатата връзка, защото в повечето случаи причина за раздялата е много по-сериозна от неуспеха в интимното общуване. Ако е минало доста време, откакто не сме заедно, но в един прекрасен, слънчев ден пътищата ни отново се срещнат, има две опции - или да си припомним защо сме се разделили с този човек, или да съжалим за този развой на събитията. Във всички случаи, сексът с бившата половинка няма как да бъде просто секс, защото където е горяло веднъж, може да пламне пак. Освен ако не сме напълно сигурни, че миналото си е минало, а на нас ни е само до забавления. Ако вижданията и надеждите на двама ни не са еднакви обаче, емоциите ни могат сериозно да пострадат. Например, да ни зареждат за втори път, точно когато сме си мислили, че не всичко е загубено в тази връзка.

Плюсове
Когато сме във връзка, често идеализираме отношенията с половинката. А от перспективата на времето можем да разберем, че всъщност не всичко е било толкова прекрасно, колкото сме се заблуждавали. Особено сексът. Когато имаме дълга интимна история с някого, липсва онова притеснение да покажем тялото си. Освен това, много добре знаем кой какво иска и вероятността да достигнем до края е по-голяма.
Можем и да си поискаме нещо по-така, защото няма нужда да се притесняваме какво ще помисли гаджето ни за нас. Нали е бившо... Да спим с бившата половинка, вместо с някой непознат, на мнозина звучи като по-добра идея и от гледна точка на угризенията на съвестта. Особено за дамите е много по-приемливо да си легнат за една вечер с някого, с когото са били във връзка, отколкото с момчето, което се усмихва от другия край на дискотеката, пише Bustle.