Жените са склонни да вярват, че могат да променят мъжете си. Че щом любимия ги обича от цялото си сърце, ще е склонен да направи много неща. И истината е, че някои аспекти на характера или поведението на мъжа могат да бъдат променени. Но има и такива, с които само ще си загубите времето, ще влошите отношенията помежду си и в крайна сметка няма да постигнете добър резултат!

Идеалният мъж в много случаи е просто недостижим образ, който дамите обичат да рисуват в съзнанието си. И все пак такъв мъж може да се намери, ако знаете къде да търсите и разберете предварително какво представлява в действителност.  

А ето и нещата, които, според психолозите, едва ли ще успеете да промените в един мъж, затова просто е глупаво да се опитвате.

Стил на облекло, външен вид

Ако той харесва широки тениски, странни маратонки и тесни панталони, тогава така да бъде. Много представителки на нежния пол си мислят: „Да, нека се оженим веднъж, а аз ще променя неговия стил. ”

В резултат на това мъжът може да започне да се облича не така, както се чувства удобно. Само и само да ви угоди. Но докога? При първия удобен случай той ще се върне към предишния си стил. И просто няма смисъл да го убеждавате, че ризата му не върви добре с тези обувки и че тази прическа не му отива. На него просто не му пука – поглежда се в огледалото и вижда мачо с перфектен вкус. В повечето случаи мъжете безсмислено копират някои известни личности, опитвайки се да ги имитират, но изобщо не се замислят как се съчетават определени стилистични решения.

Силната връзка с майка му

Много силната привързаност към майката никога не изчезва, колкото и да се опитвате да внушите на мъжа си, че вече е възрастен.

Понякога самите мъже стигат до правилния извод, но това се случва много рядко. Понякога те дори започват да се променят, ако осъзнаят, че майка им ги манипулира. Но не мислете, че след сватбата той ще се промени драстично. Свекървата винаги ще бъде с вас. Ако не телом, то духом. Приемете го.

Хоби

Често сменяме хобитата си. Първо ни харесва едно, после друго. Но няма начин да се ускори този процес: само самият човек може да го направи.

Много дами погрешно вярват, че децата, отговорностите и наличието на съпруга в живота ще обезсърчат мъжа да гледа футбол или да майстори нещо в гаража. Освен това, психолозите отбелязват, че хобитата не бива да бъдат осъждани, защото всеки от нас трябва да ги има, независимо дали е млад и необвързан или човек на зряла възраст с наследници и внуци.

Отношение към децата

Ако на първата среща ви е казал, че не иска да има деца, тогава е малко вероятно мнението му да се промени след година. Мъжете се делят на две големи групи – такива, които обичат деца и ги искат много  и такива, които не могат да ги понасят.

Ако вие и вашият любим мъж имате различни възгледи по този въпрос, може би си струва да помислите за друго бъдеще. Той няма да иска да има дете с махване на магическа пръчица.

Изрядност и неподреденост

Ако той е мърляч, вероятно ще живее с това завинаги. Да, може да бъде принуден да се грижи за външния си вид и да почиства след себе си, но няма да се окаже изведнъж, като по магия, спретнат и чист. В тази връзка е необходимо да го опознаете предварително. Ако се дразните от ежедневните навици на мъжа, по-добре е да намерите някой по-спретнат.

Неговите приятели

Тук ситуацията е почти идентична с тази, за майка му. Няма да можете да отблъснете свекърва си, както няма да можете да прогоните и приятелите му.

Да го молите да не общува с тях няма никакъв смисъл. Просто трябва да се опитате да се примирите с това какви са приятелите му. Експертите по връзките съветват да не пресичате пътя на приятелите му, особено в ранните етапи на връзката, защото мъжът може да не подреди приоритетите така, както бихте искали.

Неговите навици

И тях няма да можете да промените: контролът и скандалите изобщо няма да помогнат. Просто трябва да му помогнете, ако сам поиска, но не го натискайте. Дори ако е спрял да пуши или да пие алкохол, това не означава, че няма да се върне отново към това.

Същото важи и за хазарта. Много представителки на нежния пол смятат, че след брака мъжът ще порасне. Не, той няма да порасне: или обичате навиците на мъжа, защото те не ви пречат, или не си пасвате и търсите друг.

Разбира се, това не означава, че човек не е в състояние сам да промени себе си. Изисква само вяра и нужната подкрепа от сродната душа.