Тялото е най-добрата антена за предаване и приемане на информация, която комуникира на три нива – физическо, ментално и емоционално. Тo няма да ви излъже, особено когато става въпрос за вашите чувства към други хора. Понякога е достатъчно едно движение с веждите, за да разбере партньорът ви всичко. За жалост, заради постоянния стрес, суетата и тревогите не обръщаме достатъчно внимание на сигналите, с чиято помощ тялото ни дава подсказки в една или друга ситуация. Добре ще е да ги запомним, за да си облекчим живота. Например, ако мъжът до вас не е този, от когото имате нужда, тялото със сигурност ще ви подскаже това.

Ето няколко сигурни признака:

1. Затворени пози
Ако неведнъж сте забелязвали, че докато общувате с партньора си сте със скръстени ръце или си държите ръцете в джобовете, краката ви са плътно събрани, а раменете отпуснати, значи нямате интерес към този разговор. Много е възможно и самият събеседник да не ви влече. Защо тя е на 32 и все още е девствена Еротичният бог - мъжът, когото всяка жена трябва да срещне Какво искат новите мъже: комплименти, да ги търсите и да се цупят, пише Bulnews.bg.

2. Свиване на личното ви пространство
Дори и когато сте във връзка с друг човек, вие трябва да запазите личното си пространство. Ако ви се налага да се откажете от някакви свои планове, за да угодите на партньора, време е да се замислите. Не можете да подчините целия си живот на един човек, трябва да имате време за себе си и свои собствени интереси.

3. Склонност към самоубеждение
Здравите любовни отношения не изискват анализ и постоянно потвърждение на правилността на вашите действия. Започнете ли да се убеждавате сами себе си, че постъпвате правилно, запазвайки връзката си, значи вече имате съмнения.

4. Емоционално изтощение
Вие ще сте винаги радости, емоционални и енергични, ако имате правилния човек до себе си. Всичко ще е точно обратното, ако сте в нездрава любовна връзка. Тогава ще изпитвате често апатия, умора и емоционално изтощение.

5. Ниска самооценка
Вашият наистина идеален партньор винаги ще ви помага да си повишите самооценката, затова с него ще се чувствате уверени в себе си. Ако пък постоянно се съмнявате в себе си и в действията си, много е вероятно причината за това да е вечното недоволство на партньора ви.

6. Ако не се усмихвате насаме
Само като си помислите за любимия си и за скорошната ви среща с него, на лицето ви трябва да изгрее усмивка. Ако е престанала да изгрява, когато сте насаме, време е да преразгледате отношенията си. Можете да заблудите приятелите и познатите си, че сте прекрасна влюбена двойка, но тялото си не можете да излъжете.

Ако сте забелязали у себе си поне два от описаните по-горе признаци, замислете се какви перспективи има връзката ви. Всички искаме да бъдем щастливи с избрания си партньор и да споделяме искрени чувства.