Повечето жени мечтаят да открият сродната си душа и да изживеят прекрасни моменти с нея. Прекалено големите очаквания и изисквания обикновено изиграват много лоша шега. Замисляли ли сте се, че проблемът може би идва от самите вас? Днес ще се опитаме да отговорим на въпроса "Защо не мога да намеря любовта?". Ще ви обясним къде е възможно да грешите и по какъв начин може би проваляте отношенията си. Кое от тези неща важи за вас?

1. Не харесвате себе си

Изключително важно е да се научите да обичате и цените себе си. Ако сте достатъчно самоуверени, ще започнете връзка, която може да продължи вечно. Като начало обикнете себе си, за да ви обичат останалите. В противен случай човекът до вас няма да ви цени, пише Iwoman.bg.

2. Не оценявате малките жестове

Научете се да оценявате всеки миг с любимия човек. Всъщност доста често малките неща са доста по-значими от скъпите подаръци и вечери в луксозни ресторанти. Опитайте се да виждате по-добре усилията, които той полага, за да ви направи щастливи.

3. Имате ниска самооценка

Не бива да бъдете прекалено самокритични. Научете се да приемате недостатъците си с усмивка. Все пак никой не е перфектен. Ако прекалено много критикувате себе си, е възможно сериозно да навредите на самооценката си, а това ще се отрази и на връзката ви. Научете се да си прощавате и не се самонаказвайте за грешките, които сте допуснали.

4. Не можете да се доверите

Ако мислите, че човекът си заслужава, му се доверете. Ако наистина е така, с времето той ще ви докаже, че си е заслужавало. Доверието е в основата на една здрава връзка. Ако не можете да бъдете открити с половинката си, съвместният ви живот ще е изпълнен със съмнения.

5. Не се грижите за себе си

Това, че нямате половинка не означава, че не можете да се наслаждавате на живота. Направете си подарък, отделете време за себе си, радвайте се на приятелите си, просто се насладете на всеки един миг.

6. Страхувате се от самотата

Не търсете любовта, просто се оставете тя сама да ви намери и съвсем скоро всичко ще се нареди. Колкото повече се отчайвате, толкова по-малък е шансът да откриете щастието. Когато се почувствате добре в собствената си компания, ще разберете колко прекрасен е светът.

7. Все още живеете в миналото

Това е най-голямата грешка, която можете да направите. Щом даден човек е останал в миналото, спрете да се връщате назад. Дайте път на настоящето и позволете на нов човек да ви покаже, че любовта е прекрасна и съществува. Любовта е емоция, която всеки човек трябва да изпита.

8. Имате негативно отношение към връзките

Дори отчаяно искате да имате връзка, ако подсъзнанието ви се бори с това, вие сами ще се саботирате и ще проваляте всички отношения, които се изправят на пътя ви. Помислете си за досегашните си връзки и вижте какво е вашето отношение към тях. Какви са били проблемите ви? Дали пък не приемате връзките като ограничение и не търсите такова във всички отношения?