Преди девет месеца 24 годишната Маруяма карала колело и била сгазена от кола. След като се събудила от комата, дамата не можела да познае роднините си, нито приятелите си, в това число и гаджето си Ли Хуаюй, с когото имат връзка вече от две години и половина.

Ли се е надявал, че с времето Маруяма ще си върне паметта, но два месеца след катастрофата тя започнала да забравя дори това, което е станало след като се е събудила от комата. След това загубата на памет става ежедневна. Когато момичето се събуждало, не помнило нито какво се е случило с нея предишната вечер, нито хората около него.

Наложило се да отменят вече планираната сватба, но Ли не се предавал. Всеки ден е разказвал ма Маруяма за себе си и й показвал доказателства за тяхното познанство. Освен това, по препоръка на лекар момичето си водило дневник и го препрочитала всеки ден, възстановявайки изгубените си спомени.

Веднъж Маруяма посъветвала Ли да се раздели с нея, защото от подобни отношения не би излязло нищо. Друг път му предложила да се ожени за нея. „Заради амнезията имам шанс да влюбвам в него отново и отново, - разказва Маруяма в интервю пред японска телевизията – Колкото пъти да си губя паметта, сигурна съм, че винаги ще го обикна отново“.