Актрисата Мария Бакалова направи официално изявление във връзка с лъжливо тиражирано заглавие на The Guardian, според което тя е обявила Доналд Тръмп за "един от най-злите хора на нашия век".

Заглавието на The Guardian на интервю с Мария Бакалова, която играе ролята на Ивана Тръмп във филма „Стажантът“, са плод на въображението на журналиста Емин Санер (Emine Saner) и не отговарят на истината, пишат от PR агенцията, с която работи българската актриса.

Екипът на Мария Бакалова предостави запис на интервюто, от който става ясно, че цитираните в заглавието първоначално думи са изречени за Рой Маркъс Кон - адвокат на Доналд Тръмп от времето, за което се разказва в кинолентата.

След направеното опровержение от The Guardian промениха заглавието, а същото направиха и всички други британски медии, пише в изявлението на екипа на Бакалова.

Ето как изглежда статията в момента, а реалните думи на Мария Бакалова относно Тръмп и предстоящия филм са:

"Това не е политически филм. Хората са многопластови създания."

Статията продължава с оригиналния цитат:

„In the film, Trump (played by a toupeed Sebastian Stan) is ambitious but slightly awkward and in the shadow of his father. He is then mentored and moulded by nefarious lawyer Roy Cohn (played, typically magnificently, by Succession’s Jeremy Strong), whom Bakalova describes as “one of the most vicious people of our century”.

„Във филма, Тръмп (изигран от Себастиан Стан) е амбициозен, но леко непохватен и в сянката на баща си. След това той е наставляван и шлифован от подлия адвокат Рой Кон (изигран великолепно от Джереми Стронг от Succession), когото Бакалова описва като „един от най-злите хора на нашия век“.

"Надяваме се, че това хвърля достатъчно светлина върху случая и в България. Това още веднъж показва, че журналистите и медиите носят голяма отговорност пред обществото и всеки цитат, факт или теза, трябва да бъдат проверявани за достоверност", казват още от екипа на Мария Бакалова.

Мария Бакалова пред "Гардиън": Тръмп е един от най-злите хора на нашия векАктрисата влезе в ролята на Ивана Тръмп