11 войници са ранени при нов атентат в Турция, съобщи преди минути Ройтерс. Членове на сепаратистката Кюрдска работническа партия (ПКК) взривиха автомобил до военен обект. Инцидентът се е случил в турската провинция Мардин до сирийската граница. Информация за загинали не се съобщава.

В същото време стана ясно, че турските власти са задържали още шестима души, заподозрени, че са от „Ислямска държава” и са съпричастни със самоубийствения атентат на международното летище в Истанбул.

Шестимата чужденци са задържани в четвъртък при полицейска операция в къща в истанбулски квартал в европейската част на мегаполиса. Не се съобщава от каква националност са арестуваните. Според турските медии освен тези шест предполагаеми джихадисти, досега са задържани 30 заподозрени, 14 от които – чужденци. По данни на турския транспортен министър Ахмет Арслан загиналите на 28 юни в терминала за заминаващи пътници на летището в Истанбул са 47.

Според властите сред задържаните има граждани от бивши съветски републики. Медиите идентифицираха като организатор на тройния атентат на летище „Ататюрк” Ахмед Чатаев – еднорък чеченец, който ръководел клетка на ИДИЛ в Истанбул и по всяка вероятност е планирал и други смъртоносни атаки в града.

TrafficNews.bg