Министър-председателят Бенямин Нетаняху каза, че Израел остава ангажиран с предложеното от него прекратяване на огъня и сделка за заложниците в ивицата Газа, а началникът на израелската армия заяви, че останалите сили на палестинската въоръжена организация "Хамас" в град Рафах са почти ликвидирани, предаде Ройтерс.

"Ние сме ангажирани с израелското предложение, което президентът (на САЩ Джо) Байдън приветства. Позицията ни не се е променила. Второто нещо, което не противоречи на първото, е, че няма да прекратим войната, докато не унищожим "Хамас", посочи Нетаняху в реч в израелския Кнесет. 

Началникът на Генералния щаб на израелската армия заяви, че бригадата на палестинската въоръжена групировка "Хамас" в град Рафах е почти ликвидирана, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ясно е, че се приближаваме към момента, в който можем да кажем, че сме ликвидирали бригадата в Рафах, че тя е победена не в смисъл, че вече няма терористи, а в смисъл, че вече не може да функционира като бойна единица", посочи ген. Херци Халеви.