Израелски ракети са поразили цели в Иран. Новината е потвърдена за „Би Би Си” и „Ей Би Си” от американски източници на високо ниво. Иранските власти са затворили небето над няколко града в страната, в това число и над столицата Техеран. Местни медии пишат, че в района на град Исфахан в централната част на Иран са се чули експлозии.

Източници от иранска страна са съобщили пред агенция „Ройтерс”, че системите за противовъздушна отбрана в района на Исфахан са се активирали. Според телевизия „Ей Би Си” израелски ракети са ударили обект на територията на Иран.

След безпрецедентната иранска атака по израелска територия в събота, Тел Авив обяви, че ще отвърне на удара по начин и във време, което прецени.

Около 23 ч. българско време на 13 април бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Причината - отмъщение за нападението срещу консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. Няколко съседни държави реагираха мигновено със защита на небето си. В Израел прозвучаха сирени и се чуха взривове. Местните медии съобщиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.