Интервюто, което Меган Маркъл и принц Хари решиха да дадат пред телевизионната легенда Опра Уинфри през март, е номинирано  за наградите „Еми“.

Това са едни от най-престижните телевизионни награди в света, които се славят с голям престиж. Интервюто с Меган и Хари ще влезе в остра конкуренция с няколко други предавания, сред което е и това на легендата Дейвид Летерман.

Двамата говореха за  "лъжите", които са чели за себе си в пресата, за задълженията им като кралски особи, за това как снахата Кейт е разплакала Меган преди сватбения й ден, както и за психичния срив, който самата Маркъл е изживяла по време на своята бременност с Арчи и нападките от страна на кралското семейство дали бебето ще бъде бяло.

Тогава двамата обявиха също така, че смятат да кръстят второто си дете – момиче с име, което да бъде в чест на Даяна, покойната майка на принц Хари и принц Уилям.

Първоначално интервюто бе излъчено в САЩ, а ден по-късно и в Обединеното кралство.

Очаква се церемонията по награждаването да бъде на 19 септември и да е с публика, освен ако COVID-вълната не се завърне с пълна сила.

Сред другите номинирани е сериалът "Pose'', получил куп номинации за наградите на Академията за телевизионно изкуство и наука. Продукцията на FX, посветена на клубната култура през 80-те и 90-те години, приключи третия си и последен сезон с номинации за Били Портър и Ем Джей Родригес - първата транссексуална жена с номинация за актьорска награда и с втора номинация за най-добър драматичен сериал.

Харесваният, но пренебрегнат от гласуващите за "Златен глобус" сериал "Мога да те унищожа" ("I May Destroy You'') на Михаела Коел се завърна в играта с девет номинации.

Сериалът, изграден от 12 половинчасови епизода, изследва въздействието на сексуалното насилие и последиците му. Копродукцията на Би Би Си и HBO спечели награди БАФТА за най-добър минисериал и за актриса във водеща роля на Коел. 

"Ратчед" със Сара Полсън в главната роля беше пренебрегнат от номинациите. 

Продукцията на HBO "Страната на Лъвкрафт'' превзе с щурм поп културата през август миналата година и помогна за обществения диалог, предизвикан от смъртта на Джордж Флойд. Сериалът бе отличен с цели 18 номинации за "Еми".

С участието на Джърни Смолет и Джонатан Мейджърс в главните роли, епизодите проследяват пътешествието на един чернокож мъж през Америка в търсене на баща си и на истината за семейството си. Той е уникална смесица от хорър, драма от измислен период, реални исторически личности, фентъзи, научна фантастика и социални коментари. Първият сезон е базиран на роман от 2016 г. на Мат Ръф. Продуцентите са взели решение да не се пристъпва към втори сезон.

Мюзикълът "Хамилтън" на Лин-Мануел Миранда спечели множество награди "Тони", награда "Грами", "Пулицър" и сега се прицели и в наградите "Еми". Филмовата версия от 2016 г. на бродуейския мюзикъл бе излъчена миналата година на платформата "Дисни+" и във вторник получи доста номинации, основно в категориите за лимитиран сериал и антология. номинирани са и седем от изпълнителите. 

Джийн Смарт преживява своя момент на слава и номинациите за "Еми" го потвърждават. Тя получи два сигнала от гласувалите - номинация за поддържаща роля в криминалната драма "Мер от Ийстаун" и за главна роля в комедийния "Hacks'' на НВО.

Позната от малки роли в киното и телевизията, 69-годишната Смарт се справя отлично и като комедийна, и като драматична актриса.