Германка на 25 години роди на катер на спасителната служба край бреговете на Северна Германия в ранните часове на Великден в неделя, съобщи ДПА.

Бременната жена трябвало да бъде транспортирана от северния германски остров Зюлт до Хавнби, Дания, с катер на германската морска спасителна служба и оттам до болница в германския граничен град Фленсбург. Но момченцето й, кръстено вече Босе, било нетърпеливо да се появи на бял свят и се родило в Северно море малко след 4 часа сутринта в неделя, съобщиха от германската брегова охрана.

"Изключително щастливи сме, чувстваме се добре", каза майката. След раждането не се налагало жената да постъпва в болницата, затова линейката, която чакала на пристанището, не била нужна. Около час след раждането майката и новороденото й бебе се върнали в гр. Лист на остров Зюлт с катера.

Екипажите на спасителната служба са обучени да действат в спешни медицински ситуации, но ражданията на борда са рядкост, уточниха от службата. За последен път бебе се е родило на техен катер преди десет години.