Футболистът на "Лудогорец" Оливие Вердон е два пъти обвиняван в домашно насилие от бивши партньорки, а за един от побоите през 2019 г. дори е арестуван.

Последният случай е от 2021 г., когато бившата му приятелка Ема Зуг твърди, че Вердон я пребил и дори й отправил смъртни заплахи, пише френският спортен сайт rmcsport, позовавайки се на АФП.

Оливие, който е родом от западноафриканската държава Бенин, и Ема са имали връзка по-малко от два месеца - от септември до ноември 2020 г. 24-годишната жена твърди, че е била брутално пребита от футболиста в нощта на 14 срещу 15 ноември 2020 г., а побоят е станал в Разград.

Според адвоката на жената 28-годишният футболист поискал от Ема да отключи телефона си, но тя отказала. Той се ядосал, започнал да я души, дърпал я за косата и след това я пребил. Кадри в инстаграм профила на момичето я показват окървавена в болница, а на заден фон се вижда част от надпис на български - "Отделение". В разказ в социалните мрежи Ема твърди, че скочила от прозореца, за да избяга от насилника си, пише 24 часа.

"Преди 1 година и 3 месеца бившият ми партньор ми изневери. След това разкритие прекратих връзката ни, което го ядоса. Държеше ме като заложник и ме заплашваше със смърт до момента, в който искаше да ме изгори жива. Никога няма да забравя тази нощ. В нощта на 14 срещу 15 ноември 2020 г. реших да се хвърля през прозореца, за да избягам от насилника си", пише тя в инстаграм профила си.

След инцидента младата жена преминала през множество операции, рехабилитации и дори настаняване в психиатричен център.

Това не е първият случай, в който Вердон е обвинен в насилие. През август 2019 г. испанската полиция го арестува след бурен скандал в хотел във Витория, в който хванал за косата тогавашната си приятелка.

В жалбата на Зуг се посочва още, че футболистът я заплашил, че никога повече няма да види семейството си и че има "познати, които могат да организират изчезването й и да прикрият убийството й".

Името на футболиста беше въвлечено и в спекулации с една от участничките в риалити предаването "Ергенът" - Габриела. В един от епизодите друга участничка заяви, че Габриела си има приятел и посочи име, което беше заглушено в предаването.

Бившата на футболиста - Ема Зуг твърди, че побоят е станал в Разград СНИМКА: Инстаграм/emmazoug