Части от езерото Мичиган в САЩ замръзнаха на фона на мразовитата вълна, която обхвана САЩ в първите дни на 2015 г. Бреговете на водоема, който принадлежи към групата на т.нар. Големи езера в Северна Америка, се сковани от лед край Чикаго, предава Ройтерс.

Езерото Мичиган е в територията на четири щата - Илинойс, Индиана, Уисконсин и Мичиган. Ледът обхвана водите му заради снежната буря "Горгон", която се формира в неделя в Северозападните части на страната и в понеделник започна придвижването си на изток. Очакват се необичайно ниски температури и силни снеговалежи, като снежната покривка в Чикаго вече е над 12 см.

Възрастните жители на Ветровития град все още си спомнят зимата на 1962-63 г., когато езерото Мичиган е приличало на заснежена долина. Ледената покривка е била толкова плътна, че на хоризонта често изобщо не се е виждала вода.

50 години по-късно вълните и студът оформиха отново ледени блокове край брега на езерото. Метеоролозите предупреждават, че северните щати ще бъдат обхванати от най-мразовитото време от години, като студът ще засегне и южните части от страната.

Очакваната мразовита вълна ще обхване 22 щата от Вашингтон до Ню Джърси. Навсякъде вв САЩ времето ще бъде лошо, като единствено щатът Калифорния изглежда няма да бъде засегнат - там прогнозата е за слънчево и ясно време.

TrafficNews.bg