Най-малко 57 човека са загинали вследствие на наводненията и свлачищата по черноморското крайбрежие на Турция, съобщи турската агенция за борба с бедствията и извънредни ситуации, предаде АП.

Експерти в Турция заявиха, че намесата на човека в реките и неправилното строителство  са причина за огромните щети от наводнения. 

Турската агенция за бедствия и аварии AFAD съобщи, че 48 души са загинали в Кастамону, осем в Синоп и един в Бартин. Осем души са останали в болница. 

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу заяви, че 15 от загиналите все още не са идентифицирани. Той критикува опозиционни партии, потребители на социални медии и медии за твърдения, че може да липсват стотици. Според него има 77 души, които са в неизвестност в Кастамону и Синоп, но подчерта, че това не означава непременно, че те са мъртви. Той добави, че предишният брой на изчезналите лица е бил 143, включително дублирани имена, а някои са били открити живи. 

Расте броят на загиналите от наводненията в Турция, в неизвестност са стотициЗасегнати от проливните дъждове са черноморските провинции на страната

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в ТурцияНай-засегнати през последните дни са четири провинции - Кастамону, Синоп, Бартин и Артвин