Издирваният от 25 август софиянец Иван Йорданов, който беше дошъл на купон край Варна, е открит мъртъв, съобщи Dir.bg като се позова на Областната дирекция на МВР във Варна.

Трупът е намерен преди няколко часа, а по неофициална информация по него няма видими следи от насилие. В момента на място текат процесуално-следствени действия, а повече информация от полицията и прокуратурата се очаква утре. От МВР-Варна отказаха подробности къде е открито тялото на Йорданов.

28-годишният мъж, който е родом от Карнобат, но живее в София, бил на палатка с приятели в гориста местност край село Любен Каравелово. Те са присъствали на техно парти, организирано тайно в затворена група във Фейсбук. Край изоставено военно поделение в близост до селото са се събрали около 150 души с кемпери, палатки и автомобили.

Сигналът за изчезването на Йорданов бил подаден от баща му в 19.40 часа на 25 август. Родителят съобщил, че е говорил по телефона със сина си, като се е чувала силна музика. Иван Йорданов успял да каже на баща си, че се е изгубил и батерията на телефона му ще падне. Малко по-късно успял да изпрати локация.

Веднага бе организирано издирване, като в него бяха включени и военни полицаи, които претърсиха бункери в изоставеното военно поделение. Няколко пъти беше обходена и гората около мястото на купона. 

Гората вече е обходена няколко пъти от разследващите. Военна полиция е претърсила и изоставени бункери в района, но следа от Иван няма.

От варненската полиция в един момент решиха, че мъжът може вече да е в друга област. Затова помолиха колегите си от останалите дирекции на МВР да се включат в издирването. Въпреки всички усилия не бяха открити никакви следи от Иван.