Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е невъзможно да се водят преговори с Владимир Путин, Украйна ще води диалог с друг руски държавен глава. Той заяви това във фейсбук профила си. 

Президентът съобщи, че днес е провел заседание на Върховния главнокомандващ и току-що е приключило заседанието на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна.

По-рано през деня в Русия бяха подписани договорите за присъединяване на украински територии към русия след референдуми, които бяха осъдени от света. 

В реч руският президент заяви, че Москва е готова за преговори с Киев, но заяви, че статутът на анексираните територии не подлежи на договаряне, предаде bTV.

Украйна официално подава молба  за членство в НАТО. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски в своя Facebook профил. 

"Де факто ние вече сме си проправили път към НАТО. Де факто вече сме доказали, че спазваме стандартите на Алианса. Доверяваме се един на друг, помагаме си и се защитаваме взаимно. Ето какво представлява един Алианс”, написа президентът на Украйна и заяви:

"Днес Украйна подава заявление за превръщането му в де-юре. Следвайки процедура, която съответства на значението ни за защита на цялата ни общност. В ускорен порядък. Ние правим нашата определяща стъпка, като подписваме заявлението на Украйна за присъединяване към НАТО по бързата процедура".