Старт дава германския съд на делото за колективно блудство над 13-годишно момиче от осем младежи в гориста местност на станало на 21.04.2018 г. в град Фелберт.

Осемте заподозрени са на възраст от 14 до 17 години и са обвинени за нападението на малолетно момиче в гора на връщане от басейна. Те го завлекли в гората и го насилвали, докато не се намесила минаваща през гората жена.

И осемте момчета са от български произход, но само шест от тях ще се явят днес в регионалния съд в град Вупертал.

Другите две избягаха заедно със семейсвата си в България, след извършването на престъплението, но бяха арестувани там и ще бъдат съдени отделно.

Пловдивският апелативен съд потвърди допуснатата от Окръжен съд -  Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишен младеж. 

Екстрадират 15-годишен от Пловдив в Германия! Обвинен е в колективно блудствоСъдът под тепетата потвърди европейска заповед

Съдът прие, че искането на германските власти е основателно и отговаря на изискванията на закона.  В eвропейската заповед за арест на младежът е посочено, че според германското законодателство се касае за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица.  Също така е записано, че предвиденото според приложимия за непълнолетни лица закон в Германия, максималното наказание за извършените престъпления е лишаване от свобода до десет години.    

Според прокурорите срещу момчетата има убедителни доказателства, включително видеозапис на деянието, заснет с мобилния телефон на едно от тях, ДНК проби, взети от жертвата, и показния на жената, прекъснала престъплението.