Второ терористично нападение е станало тази нощ край Барселона. Няколко души са били ранени след още един опит автомобил да бъде използван като оръжие в град Камбрилс, на около 100 километра от Барселона. 

Атентатът обаче не е реализиран изцяло по план, защото превозното средство на нападателите се е преобърнало. Когато атентаторите започнали да излизат от него, полицаите ги застреляли. Елиминирани са четирима. Петият е бил прострелян и арестуван, а по-късно е починал от раните си. 

Нападателите са носели колани с експлозиви. Според властите те са свързани с хората, подготвили и извършили нападението в центъра на Барселона в четвъртък вечер, съобщава Нова тв.

Полицията ги свързва и с инцидент от сряда, който не е прививлякъл голямо внимание - взрив в малко градче край Барселона, при който е загинал един човек. Той вероятно е правел бомба, като не е ясно дали е щял да я използва сам, или я подготвял за друг.

В четвъртък вечерта в Барселона бял миниван се вряза в пешеходци близо до централния булевард „Ла Рамбла”, оставяйки десетки убити и ранени. Колата се е движила около 600 метра на зигзаг с 80 км/час. Полицията обяви четвърто ниво на заплаха от терористична атака. Ислямска държава официално пое отговорността за терористичния акт.