Според украинския президент е възможно да се договори политическо споразумение, а не да се използва сила, за да се реши въпросът за анексирания от Русия полуостров Крим. Володимир Зеленски заяви това в интервю за ДПА. Междувременно на фронта - украинската армия освободи селище в Запорожка област, а Русия свали украински дрон, летял към Москва.

Двама цивилни са загинали тази нощ при руска ракетна атака в Полтавска област. Военновъздушните сили на Украйна са унищожили четири вражески ракети, две от които насочени срещу Кривой Рог.

Украинската армия освободи село Роботино в Запорожка област, където сапьори прочистват минни полета, оставени от руснаците, тактика, която според Киев е основната причина за забавянето на украинската контраофанзива.

"Нашите въоръжени сили се придвижват югоизточно от Роботино и се придвижват към Новоданиловка, Новопрокопивка, Мала Токмачка", каза Ханна Маляр, заместник-министър на отбраната на Украйна.

Руската ПВО е свалила украински дрон, летящ към Москва, но това изглежда не всява паника сред жителите на руската столица.

Във връзка с очакваната среща между президентите на Турция и Ердоган двете страни все още не посочват дата, но днес говорителят на управляващата в Турция партия обяви, че Реджеп Ердоган скоро ще посети Сочи във връзка със зърнената сделка. По непотвърдена информация, срещата Путин - Ердоган може да е на 4 или 8 септември в руския черноморски курорт.