Руският президент Владимир Путин подписа указ , с който седмицата между 30 март до 3 април ще бъде неработна. Заплатите на служителите няма да бъдат коригирани за този период от време, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Според документа тази мярка не се прилага „за служители на постоянно работещи организации, медицински и аптечни организации, организации, осигуряващи на населението храна и стоки от първа необходимост, организации, извършващи спешни работи в извънредни ситуации, в други случаи, които застрашават живота или нормално жизнените условия на населението, организациите, ангажирани с аварийни ремонтни и манипулационни дейности. "

Путин възложи на федералното правителство да определи броя на държавните служители, които осигуряват функционирането на съответните отдели през този период. Властите на регионите и общините също бяха инструктирани да „определят, в зависимост от санитарната и епидемиологичната ситуация на съответната територия“, броя на държавните и общинските служители, които ще работят през посочения период.

"Организациите, участващи в производството и производството на средствата за масова информация, трябва да определят броя на служителите, които осигуряват функционирането на тези организации от 30 март до 3 април", се казва в документа.

.