Германия е под блокада от сутринта. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на правителството и блокираха магистралите в страната със селскостопанска техника.

Фермерите протестират срещу плановете на правителствотода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции. В Мекленбург-Предна Померания например фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки. В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми.

Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17. В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест. На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.